top of page

klip lied snaar :
voordrag van gedigte & harpmusiek ft. Antjie Krog


de bundel is te koop bij je favoriete boekwinkel

ISBN  9 789090 343389
 

klip lied snaar (dichtbundel + CD)
verkoopprijs 27,99

 

bestel via Centraal Boekhuis

De Nederlandse harpist Anne Vanschothorst heeft een selectie uit de mooiste poëzie van de gerenommeerde en Nobelprijs-waardige Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog in samenzang met harpmuziek op cd uitgebracht voor 'Harp and Soul Productions'. Op de wereldpremière 'klip lied snaar' zijn de dichter en de harpist voor het eerst samen te beluisteren. Zij hebben hun krachten gebundeld.

Over 'klip lied snaar' vertelt Anne: "Met de volgorde van de intuïtief gekozen gedichten, heb ik mijn eigen verhaal willen vertellen. De poëzie van Antjie Krog appelleert aan de wens die ik heb als mens, als kunstenaar als vrouw / in mijn streven naar evenwicht, vrijheid, geluk en liefde \ om openhartig, onbevangen en met kinderlijke nieuwsgierigheid en creativiteit in het leven te staan. Het gaat over het verlangen naar aanraking en connectie, de behoefte om ergens bij te horen, te weten waar je vandaan komt, dat je wordt gezien, gehoord en genoemd. Het gaat wat mij betreft over bestaansrecht."


Anne Vanschothorst is maker van toegepaste muziek voor spoken word en filmprojecten en is o.a. te horen geweest via NPO, PBS het NFF, TROPFEST, Discovery Channel, Gucci, Museum Boijmans en Studio Drift. Het All About Jazz magazine schrijft: 'There is a stunning soundtrack quality to Anne Vanschothorst's music, but that should be no surprise as she has been called upon to provide such to the visual arts.' Antjie Krog geldt al vele jaren als een van de groten van de hedendaagse literatuur. Bij Uitgeverij Podium verschenen haar gedichtenbundels. Als eerste niet-Nederlandse auteur werd haar de Gouden Ganzenveer toegekend. Maar liefst twee keer ontving zij de prestigieuze Hertzogprys. De Volkskrant schrijft: 'Het ligt aan de taal, het ligt aan de toon, het ligt aan de thema's – het ligt, kortom, aan de dichteres.'

bottom of page